To je torta, ki se pripravi v pekaču v celoti. Zato ima tudi tako ime. Recept je bil razvit med drugo svetovno vojno v ZDA, zato tudi recept ne vključuje jajc, mleka in masla.
Navodila so zelo preprosta:
Sestavine:
Navodila so zelo preprosta:
Sestavine:
- maslo (za pekač)
- 375 g moke
- 500 g sladkorja
- 40 g čokolade v prahu
- 14 g sode bikarbone
- 7 g soli
- 5 g vanilijevega sladkorja (približno 1 žlička)
- 30 ml kisa
- 175 ml olja
- 475 ml mrzle vode
- sladkor v prahu (za dekoracijo)
- Segrejte pečico na 180°C.
- Z maslom namastite pekač.
- V pekaču zmešajte moko, sladkor, čokolado v prahu, sodo bikarbono, sol in vaniliijev sladkor.
- V mešanici naredite 2 luknje. V eno vlijete kis, v drugo pa olje.
- V pekač nato vlijete vodo in vse dobro zmešate skupaj.
- Pecite v pečici za 35 do 40 minut. Pustite, da se torta ohladi in nato potresite s sladkorjem v prahu.
Uživajte!!!
Ni komentarjev:
Objavite komentar