To niso navadni čokoladni piškoti, vendar najboljši čokoladni piškoti. So mehki in polni čokolade!!
Recept je zelo preprost, vendar potrebuje 425 gramov čokolade! Se zavedam, da se to zdi ogromno, vendar so ti piškoti vredni toliko čokolade.
Originalen recept sem dobila pri Marthi Stewart.
Sestavine:
- 225 gramov grobo nasekljane jedilne čokolade
- 55 gramov masla ali fine za peko
- 85 gramov moke
- 2,5 gramov pecilnega praška
- 2,5 gramov soli
- 2 jajci
- 150 gramov rjavega sladkorja
- žlička vanilijevega sladkorja ali vanilijevega ekstrakta (približno 2,5 ml oziroma grama)
- 200 gramov jedilne čokolade nasekljane na majhne koščke
Navodila:
- Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija.
- V mikrovalovni pečici stopite čokolado in maslo ter ju dobro premešate, da sta dobro združena.
- V majhni posodi, zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
- V posodi za mešanje, zmešajte jajci in sladkorja. Vanj nato počasi vlijete čokoladno mešanico. Potem vanj vmešate še moko. Na koncu vmešate še nasekljano čokolado.
- Pekač podložite z papirjem za peko. Nato naj položite maso* v srednji velikosti. Piškote pecite v pečici za 12 do 15 minut. Bodite pozorni in ne pustite, da se piškoti preveč zapečejo.
- Pustite piškote na pekaču za deset minut, nato jih pustite, da se do konca ohladijo na stojalu.
*Masa je redka in bolj tekoča, skoraj kot masa za brownije in ne kot za piškote.
Uživajte!!!
Ni komentarjev:
Objavite komentar