sobota, 11. april 2015

Cimetovi zavitki

Pred nekaj leti sem prvič poskusila "cinnamon rolls" in so mi bile tako všeč, da sem si jih želela sama narediti. Z nekaj raziskovanja po spletu sem našla recept za cimetove zvitke. Malce sem recept spremenila, da ga je lažje pripraviti, Nekaj, kar mi je še bolj všeč je to, da lahko naredimo zavitke noč prej in jih pustimo v hladilniku čez noč, nato pa jih spečemo zjutraj.


Sestavine:
Testo

  • 250 ml toplega mleka
  • 2 jajci, pri sobni temperaturi
  • 75 g stopljenega masla
  • 560 g moke
  • 125 g sladkorja
  • 10 g suhega kvasa
Nadev
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 16 g mletega cimeta
  • 80 ml olja
Glazura
  • 85 g (pasirane) skute
  • 55 g stopljenega masla
  • 190 g sladkorja v prahu
  • žlička vanilijev sladkorja
  • ščepec soli

Postopek:
  1. Sestavine za testo damo v aparat za peko kruha in izberemo nastavitev za testo.
  2. Ko je testo narejeno, ga pustimo počivati za 10, dokler se ne podvoji v velikosti.
  3. V majhni posodi pomešamo rjavi sladkor in cimet.
  4. Testo razvaljamo v 30X55 pravokotnik.
  5. Po testu razmažemo olje s čopičem in nanj potresemo mešanico sladkorja in cimeta.
  6. Testo oblikujemo rulado ter ga narežemo v 6 cm visoke zavitke. Medtem pa segrejemo pečico na 200°C. Zavitke položimo v namaščen pekač in jih pustimo vzhajati 30 minut oziroma dokler se ne podvojijo v velikosti.
  7. Zavitke pečemo v segreti pečici 15 minut oziroma dokler niso zavitki zlato rumene barve. Med peko stepemo skuto, maslo, sladkor, vanilijev sladkor in sol.
  8. Še tople zavitke namažemo z glazuro.

Ni komentarjev:

Objavite komentar