torek, 19. avgust 2014

Pariška krema ali Ganache

Obožujem čokolado. Zato je tudi najboljše dekorirati torte s čokoladnim ganachom oziroma pariško kremo. Poleg tega da je odličnega okusa je tudi recept za pariško kremo zelo preprost. Moj recept temelji na receptu, ki sem ga našla na Allrecipes.



Sestavine:

  • 250 ml sladke smetane
  • 250 gramov jedilne čokolade, sesekljana

Navodila:

  1. Sladko smetano segrejte na štedilniku, dokler ne zavre. Odstavite z ognja in vanj stresite sesekljano čokolado.
  2. Z metlico mešajte dokler ni vsa čokolada stopljena in je smetana glada.
  3. Pustite da se smetana malce ohladi, predenj z njo oblijete torto. Če želite gostejšo kremo, smetano ohladite in nato še enkrat premešajte z metlico.

Ni komentarjev:

Objavite komentar