ponedeljek, 25. februar 2013

Čokoladni mousse

Z browniji dobro paše čokoladni mousse. Ker sem za Valentinovo naredila brownije v obliki srčkov, sem imela velike drobtine, ki bi bile manj okusne brez dodatne čokolade. Zato sem naredila čokoladni mousse.


Za mousse potrebuješ samo:
  • 125 g jedilne čokolade, nalomljene na kose
  • 70 ml + 230 ml sladke smetane
  • 12 g mleti sladkor
  • 2 ml vanilijevega ekstrakta

Navodila:
  1. Jedilno čokolado in 70 ml sladke smetane segreješ v mikrovalovni pečici za 60 sekund na najvišji temperaturi.
  2. Preostalo sladko smetano, sladkor in vanilijev ekstrakt stepeš.  Vanj vmešaš čokoladno mešanico. Daj v kozarce.
  3. Ohladi preden ponudiš.



Ni komentarjev:

Objavite komentar